Speksteenkachels


Reeds 15 jaar eigen plaatsing met deskundigheid en grootste zorg!!

Zeer energiezuinige kachels
3-4 uur stoken = 12-24 uur stralingswarmte
Brandstof: hout en pellets (geen stroom)

Intelligente techniek

Het tegenstroomprincipe van de tulikivi kachels maakt efficiënt gebruik van de warmte-energie van de hete rookgassen. De vlammen uit het vuurbed stijgen op naar het bovenste deel van de verbrandingsruimte, vanwaar ze doorgaan naar de zijkanalen.

In de zijkanalen branden de rookgassen volledig op, waarbij hun warmte-energie wordt opgeslagen in de stenen van de kachel, die op hun beurt de warmte als gelijkmatige en zachte stralingswarmte afgeven aan de kamer.

Tulikivi kachels zijn schoon, efficiënt en milieuvriendelijk.

De CO-emissies zijn minder dan 0,1 en de stofemissies minder dan 80mg/m3
Het rendement ligt boven de 80%
Een geringe koolstofvoetafdruk (vergeleken met elektrische verwarming wordt de koolstofvoetafdruk van het product gecompenseerd door het een winter te gebruiken)

Tulikivi kachels zijn prachtige warmtebronnen en sfeerscheppers voor verschillende woningen en behoeften. Een Tulikivi kachel is ook ecologisch een goede keuze. Bij ons vindt u de kachel van uw dromen.

Het speksteen dat in Tulikivi warmte opslagkachels wordt gebruikt is ideaal voor verwarming. Het straalt de opgeslagen warmte zacht en langdurig naar de omgeving uit. Speksteen is gemakkelijk bewerkbaar van traditioneel tot modern design. Ook kunt u een op maat gemaakte kachel bestellen, die gegarandeerd uniek is.

Als u van koken houdt of van de geur van versgebakken brood, kan de kachel van uw dromen ook een bakoven of een fornuis zijn.

Nieuwe afwerking binnen de speksteenkachels: "Grafia"

Grafia is een unieke steenafwerking met hogedruk waterstralen die de zachtere componenten van het speksteen oppervlak verwijdert en zo de hardere mineralen naar voor brengt. Door de natuurlijke gelaagdheid van de speksteen resulteert deze innovatieve techniek in een ruw gelijnd oppervlak, waaruit allerhande bijzondere kristalstructuren naar voor komen. Met de juiste belichting ontstaat een fonkelende geheel dat het vuur omvat als nooit tevoren. De Tulikivi Grafia afwerking is een moderne natuursteen design waarmee de massieve speksteenkachel volledig tot haar recht komt in een hedendaags interieur."