Speksteenkachels


Een speksteenkachel bestaat uit speksteen, een steensoort die zeer goed warmte kan opnemen. Deze warmte wordt geleidelijk aan terug afgegeven, wat de steen het perfecte materiaal maakt voor een kachel. Bovendien is de speksteenkachel erg zuinig, met 3 tot 4 uurtjes stoken, creëer je genoeg stralingswarmte voor wel 24 uur lang!

Tulikivi

De speksteenkachels van Tulikivi werken op basis van het tegenstroomprincipe. De rookgassen worden hierbij naar beneden geleid, tegen de stroom in. Dankzij deze techniek is er meer tijd om de warmte uit de rookgassen op te nemen in vergelijking met een metalen houtkachel.

Doordat je slechts enkele uurtjes moet stoken, zijn de Tulikivi-kachels enorm tijdbesparend. Je moet dus niet meer voortdurend aan je kachel blijven zitten om het hout aan te vullen. Na zo’n 4 uur stoken, genereer je voldoende warmte voor zo’n 24 uur. Hierdoor verbruik je uiteraard ook aanzienlijk minder hout en profiteer je van een groene houtkachel. De verbranding is zo optimaal dat de hoeveelheid fijn stof die geproduceerd wordt praktisch verwaarloosbaar is. Deze kachels blijven dan ook ruim onder de uitstootnormen.

Er zijn verschillende Tulikivi modellen:

- Classic: het klassieke gamma zijn de originele speksteenkachels met een robuust uiterlijk.

- Karelia: Het gewicht van de modellen uit het Karelia gamma begint vanaf 1000 kg. Deze kachels zijn bedoeld voor dagelijks gebruik, waarbij ze opnieuw worden opgewarmd alvorens volledig te zijn afgekoeld.

- Pielinen: Deze kachels wegen minder dan 1000 kg en produceren zeer snel een aangename warmte. Ze kunnen zowel dagelijks als occasioneel gebruikt worden en zijn ideaal voor ruimtes die snel opgewarmd moeten worden.

- Bakoven: Met deze speksteenkachels kun je heerlijke gerechten klaarmaken. De steenoven voorziet de gerechten van de unieke smaak van het houtvuur. Perfect voor alle fijnproevers.

De speksteenkachels van Tulikivi zijn prachtige warmtebronnen die een gezellige en aangename sfeer scheppen. Maar ook op ecologisch vlak maak je met Tulikivi de juist keuze. Bij ons vind je ongetwijfeld de kachel van je dromen.